Demonstranterna ger upp

- 14/04/2009, 07:19 -

Protestledarna i Thailand ger upp och säger att demonstrationerna kommer att upplösas, uppger AFP.

Tillkännagivandet om att demonstranterna skulle skingras kom sedan hundratals soldater understödda av pansarfordon omringat de omkring 2 000 protesterande som fanns kvar vid regeringskansliet på tisdagsmorgonen.

I måndags gick soldaterna till attack mot demonstranterna. Två människor sköts ihjäl. Enligt CNN har 113 människor skadats, däribland många soldater.

– Skälet till att vi har beslutat att skingras är att vi vill undvika förluster av människoliv. Våra demonstranter vill verkligen slåss och offra sig själva så vi ville undvika en katastrof, sade Prateep Ungsongtham Hata, en av de högsta protestledarna till nyhetsbyrån AFP.

– Sedan i går kväll har ledarna diskuterat och vi har kommit överens om att vi ska upplösa demonstrationerna för en tid, sade han.

Men våra ledare kommer inte att ge upp, sade hon efter tv-rapporter om att demonstranterna som är lojala mot den avsatte premiärministern Thaksin Shinawatra ger upp.

Enligt Reuters pågår överläggningar mellan protestledarna och militären om hur demonstranterna ska kunna ge sig av från regeringsbyggnaden under säkra former.

VIDEO: Demonstranter attackerar med stenar

Skrivet av: