Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Thaksin fick pass av Nicaragua

Nyheter | 16/04/2009 08:13

Nicaraguas sandinistpresident Daniel Ortega har gett Thaksin ett diplomatpass.

Nicaraguas sandinistpresident Daniel Ortega har sträckt ut en hjälpande hand till Thailands omstridde expremiärminister Thaksin Shinawatra.

Presidenten "har bett utrikesdepartementet att ackreditera honom (Thaksin) som nicaraguansk ambassadör på specialuppdrag, för att underlätta hans försök att göra investeringar i vårt land" hette det i regeringsuttalande som publicerades i onsdags.

Beslutet kom bara några timmar efter att Thailand beslutat dra in Thaksins pass med anledning av anklagelserna mot honom för uppvigling under den senaste tidens omfattande demonstrationer.

Nicaragua har pekats ut som ett av de länder där den landsflyktige Thaksin uppehållit sig de senaste månaderna. I slutet av februari rapporterade lokala massmedier att Thaksin och Ortega möttes för att diskutera investeringar i bland annat energi och telekommunikationer.

Skrivet av: