Många av de som dödas i krigets Gaza är barn.
Många av de som dödas i krigets Gaza är barn. - Foto: Fatima Shbair/TT/AP

Hamas: Nästan hälften barn bland de döda i Gaza

Över 12 300 palestinska minderåriga har dödats i kriget mellan Israel och palestinska Hamas, uppger det Hamaskontrollerade hälsodepartementet i Gaza.


Det är uppemot 45 procent av den totala dödssiffran som har rapporterats sedan krigsutbrottet, enligt de uppdelade siffror som departementet har tagit fram på begäran av nyhetsbyrån AP.

Sammanlagt har över 28 000 människor dödats i Gazaremsan under kriget, enligt departementet, som inte gör skillnad på civila och stridande palestinier i statistiken.

TT
Senaste nytt

Nya Rysslandssanktioner klubbade

Efter mordet i Christiania – fem åtalas

Fem gängkriminella i åldrarna 18-28 år åtalas för att ha planlagt och utfört ett mord i fristaden Christiania i Köpenhamn, uppger Köpenhamnspolisen.

Kriminolog: Gängens fixare lättare att komma åt

En nyckel i kampen mot gängen är att komma åt de 680 möjliggörare och specialister som polisen presenterade i sin kartläggning, enligt kriminologen Manne Gerell. Kommer man åt dem blir det svårare för kriminella att tjäna pengar som de sedan omsätter till makt, säger han.

Här är Coca-Colas nya smak – då kommer den finnas i butik

En ny smak på Coca-Cola landar i svenska butiker från och med vecka 16. Nyfiken på hur Coca-Cola K-Wave Zero Sugar kommer smaka? Då ska du läsa vidare.

Amazon återbetalar gästarbetare i Saudiarabien

Den amerikanska näthandelsjätten Amazon betalar tillbaka 1,9 miljoner dollar, motsvarande 19,6 miljoner kronor, till över 700 arbetare i Saudiarabien i ersättning för bland annat olagliga rekryteringsavgifter.

Hamnanställd åtalas för kokainsmuggling

En anställd i Helsingborgs hamn åtalas tillsammans med två andra för kokainsmuggling till Helsingborg. 195 kilo kokain har beslagtagits i containrar i Nederländerna och Sverige. Därtill har beslag av ytterligare narkotika och vapen gjorts i utredningen.