Kungliga residensen Kensington Palace i London, där bland annat tronarvingen prins William bor med sin hustru, prinsessan Kate. Arkivbild.
Kungliga residensen Kensington Palace i London, där bland annat tronarvingen prins William bor med sin hustru, prinsessan Kate. Arkivbild. - Foto: Kirsty Wigglesworth/AP/TT

"Spekulationerna om Kate kommer inte avta"

Prinsessan Kate har bett om ursäkt för sin bildredigering. Men skadan är redan skedd, enligt hovexperten Roger Lundgren. Jag tror inte att spekulationerna kommer att avta, säger han.


Det första officiella fotot med prinsessan Kate, efter en bukoperation för nästan två månader sedan, avpublicerades av flera nyhetsbyråer med hänvisning till misstänkt manipulation.

Det ledde till spekulationer och konspirationsteorier på sociala medier om prinsessans hälsa.

— Det grundar sig i en stor omsorg för Kate. Hon är väldigt populär och folk är oroliga, säger Roger Lundgren.

Uppriktigt misstag

Nu har Kate medgett att det var hon själv som redigerat bilden. Hon har bett om ursäkt för eventuell förvirring, men inte kommenterat sitt hälsotillstånd.

— Jag tror inte att spekulationerna kommer att avta förrän man ser henne "in action", säger Roger Lundgren och fortsätter:

— Men jag tror fortfarande att det var ett uppriktigt misstag och att hon mår bra. Om hon skulle behöva åka in och ut från ett sjukhus hade vi vetat om det.

Bevara en mystik

Trots att Kate bett om ursäkt menar Roger Lundgren att skadan redan är skedd.

— Hon har ett jätteprofessionellt kommunikationsteam bakom sig. De borde såklart ha kollat på bilden innan den publicerades. Det är fortfarande ett ordentligt magplask.

TT: Varför går man inte bara ut och kommenterar Kates hälsotillstånd?

— Det brittiska hovet har alltid gjort saker på sitt sätt. Drottning Elisabeth levde efter mottot: "Never complain, never explain". Resten av samhället utvecklas, men här vill man bevara den här mystiken.

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!