Charlotte Rodhe, analytiker vid Centrum för Europastudier på Utrikespolitiska institutet, spår att kontrollen och övervakningen i Ryssland kommer att öka efter dådet mot konsertlokalen i Moskva.
Charlotte Rodhe, analytiker vid Centrum för Europastudier på Utrikespolitiska institutet, spår att kontrollen och övervakningen i Ryssland kommer att öka efter dådet mot konsertlokalen i Moskva. - Foto: Alexander Avilov/AP/TT

Expert efter Moskvadådet: Blir mer kontroll

Den dödliga attacken mot konsertlokalen i Moskva kommer att leda till ännu mer övervakning från den ryska staten och mer restriktioner.


Det säger Charlotte Rodhe, analytiker vid Centrum för Europastudier på Utrikespolitiska institutet, till Göteborgs-Posten.

— Det har varit ett mönster av att repressalierna ökar i kölvattnet av den här sortens händelser, så vi kan föreställa oss att det kommer bli ännu mer övervakning och kontroll från säkerhetstjänsten efter det här, säger hon till tidningen.

Rodhe säger att det ska bli intressant att se hur den ryska staten väljer att vinkla händelsen.

— Vi kommer få se hur man tillskriver ansvar för det här och vad ryska stadsledningen kommer trycka på när de ska beskriva det för sin befolkning, säger Charlotte Rodhe.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!