Ukrainsk försvarsbefästning i östra delen av landet.
Ukrainsk försvarsbefästning i östra delen av landet. - Foto: Efrem Lukatsky/AP/TT

Rysk militär hävdar framgångar i Bachmut

Rysk militär hävdar att områden nära staden Bachmut i östra Ukraina har intagits. Oljeraffinaderier i Ryssland har samtidigt attackerats med drönare. Ingen har tagit på sig ansvaret för drönarattackerna.


Ryska styrkor ska ha intagit den ukrainska byn Ivanivske, väster om staden Bachmut i regionen Donetsk, uppger det ryska försvarsdepartementet.

Rysk offensiv möter ett ukrainskt motstånd som för närvarande har brist på ammunition och problem med förstärkning av soldater. De senaste veckorna har, enligt obekräftade uppgifter från rysk militär, flera ukrainska frontbefästningar intagits i bland annat Donetsk.

Bachmut intogs av ryska styrkor för tio månader sedan efter utdragna strider och stora förluster, främst för de frontsoldater som tillhörde dåvarande paramilitära Wagnergruppen.

Den nu döde Jevgenij Prigozjin, som ledde Wagnergruppen i attackerna mot Bachmut, sade då att hans styrkor förlorat omkring 20 000 soldater i ockupationsförsöken.

Samtidigt med de nya uppgifterna från Bachmut kom uppgifter om flera drönarattacker mot det ryska gränsområdet Belgorod samt ryska Samararegionen längre österut.

Två raffinaderier attackerades, varav ett stacks i brand, enligt den ryske guvernören.

Ingen har tagit på sig de senaste drönarangreppen mot Ryssland, men Ukraina har trappat upp sina gränsöverskridande anfall mot raffinaderier.

Räddningstjänst vid en brinnande byggnad efter en attack mot den ryska regionen Belgorod tidigare i mars.
TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!