Audrecelles i norra Frankrike, en plats många migranter som vill ta sig sjövägen till Storbritannien avreser från. Arkivbild.
Audrecelles i norra Frankrike, en plats många migranter som vill ta sig sjövägen till Storbritannien avreser från. Arkivbild. - Foto: Michel Spingler/AP/TT

Rekordmånga migranter över Engelska kanalen

Fler migranter har kommit till Storbritannien via Engelska kanalen under årets första månader än någonsin tidigare, visar preliminär statistik från UK Home Office.


Hittills i år har 4 644 papperslösa migranter tagit sig till Storbritannien från Frankrike, ofta på små och osäkra båtar. Det är fler än det tidigare rekordåret 2022, då 4 548 anlände, och betydligt fler än de 3 793 som kom under de första tre månaderna i fjol, rapporterar brittiska Sky News.

Årets första månader är generellt den period då få migranter gör den farliga resan över kanalen på grund av kyla och hårt vinterväder.

Migration är en het politisk fråga i Storbritannien. Premiärminister Rishi Sunak har gjort "stoppa båtarna" till en av sina högst prioriterade frågor och har planer på att skicka asylsökande till Rwanda för handläggning.

I fjol anlände totalt nära 30 000 papperslösa till Storbritannien.

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!