Bråket mellan Floridas republikaner och Disney inleddes när underhållningsjätten tog ställning mot delstatens så kallade 'don't say gay'-lag. Arkivbild.
Bråket mellan Floridas republikaner och Disney inleddes när underhållningsjätten tog ställning mot delstatens så kallade 'don't say gay'-lag. Arkivbild. - Foto: John Raoux/AP/TT

Förlikning nådd i bråk mellan Disney och Florida

En förlikning har nåtts mellan allierade till Floridas guvernör Ron DeSantis och Disney. Det innebär att tvisten om vem som kontrollerar området där Disney World ligger i Florida är över.


Bråket mellan Floridas republikaner, med DeSantis i spetsen, och Disney inleddes när underhållningsjätten tog ställning mot delstatens så kallade "don't say gay"-lag, som i praktiken förbjuder att barn under nio år undervisas om sexuell läggning och könstillhörighet.

DeSantis svarade med att inrätta en styrelse med översyn över det landområde som Disney enligt speciallagstiftning kontrollerat sedan 1967.

Disney har kallat åtgärderna en politiskt styrd hämnd mot företaget. Disney har tidigare stämt guvernören och har anklagat honom för att försöka att begränsa bolagets yttrandefrihet.

TT
/
USA
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!