- Foto: Stella Pictures & Privat

Turisten om skidkaoset: "Blev till en myrstack"

Under påskhelgen har många turister begett sig till Saint Anton, Österrike, för att åka skidor. Detta har lett till överfulla backar och skidkaos. Nyheter24 har pratat med Michelle Sturesson som semestrar på orten.


Fakta om Saint Anton

Saint Anton är en skidort i Österrike och en del av bergskedjan Alperna. 

Området har 97 liftar och den längsta nedfarten är 10 kilometer lång. 

Källa: Alpresor.

Under påskhelgen har många skidsugna turister tagit sig till skidorten Saint Anton, Österrike, för att njuta av härliga backar. Men riktigt så fridfullt och härligt ser det inte ut att vara, att döma från klippen som just nu sprider sig på sociala medier. 

På Tiktok sprids klipp från turister som visar upp skidkaoset med fullproppade backar med turister. Ett av klippen har i skrivande stund över 370 000 visningar.

Allt om Anna Holmlund: Partner, olyckan och dokumentär


Svensk på skidsemester i kaoset

Nyheter24 har pratat med Michelle Sturesson som är på skidsemester i Saint Anton. På Tiktok har hon delat med sig av skidkaoset. I ett klipp skriver hon "Skidbacken blev till en myrstack".

– Det har mer eller mindre sett ut som på filmen hela helgen. Dock beror mycket på att det har varit så extremt blåsigt så att majoriteten av systemet har varit stängt. Mycket uppkörda backar med stora pucklar. Varmt och ganska dåligt med snö när man närmar sig byn. I vanliga fall brukar det vara mer öppet och inte så mycket folk på ett och samma ställe, säger hon till Nyheter24.

Kaos inne på Systembolaget: "Lämnade butiken"

Det sa kungen när Frida Karlsson bjöd på champagne

"Bajen"-hatstorm mot Hanna Friberg – efter Allsvenskan matchen

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!