En arbetsplatsolycka vid ett vattenkraftverk i Italien har krävt sex människoliv. En person saknas fortfarande.
En arbetsplatsolycka vid ett vattenkraftverk i Italien har krävt sex människoliv. En person saknas fortfarande. - Foto: Michele Nucci/LaPresse/AP/TT

Sex döda efter explosion i vattenkraftverk

Dödssiffran stiger efter en explosion i ett vattenkraftverk i Italien. Totalt har sex personer hittats döda och en arbetare saknas fortfarande efter olyckan på tisdagen i en underjordisk anläggning vid Suviasjön mellan Bologna och Florens.


Omkring 100 brandmän och 12 dykare finns på plats och räddningstjänsten har enligt brandkårens talesperson Luca Cari arbetat sig nästan ett tiotal våningar ner under vattennivån. Han bekräftar också den uppdaterade dödssiffran.

Turbinen exploderade på åttonde våningen under vattnet och beskrivs som "en fruktansvärd arbetsplatsolycka". Flera personer skadades vid olyckan och vårdas bland annat för svåra brännskador.

Händelsen har väckt nya frågor om arbetsplatsolyckor i Italien. Fem personer dog sedan en byggnad kollapsade på en byggarbetsplats i Florens i februari och fem underhållsarbetare dödades av ett tåg i augusti förra året.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!