En flöjtkråka återförenas med sin hundkompis i Australien. Arkivbild.
En flöjtkråka återförenas med sin hundkompis i Australien. Arkivbild. - Foto: Rod McGuirk/AP/TT

Flöjtkråkan och hunden – återförenade vänner

Den osannolika vänskapen mellan en fågel och en hund i australiska Queensland får fortsätta. Kompisarna har hundratusentals följare på Instagram, men deras vänskap blev för några veckor abrupt avbruten.


På bilder och filmer som lagts upp av ett Queensland-par i sociala medier syns flöjtkråkan Molly och staffordshire bullterriern Peggy mysa och leka.

Men de två skildes åt för drygt sex veckor sedan då paret som tagit hand om fågeln sedan den var liten 2020, tvingades lämna ifrån sig den.

Anledningen var att flöjtkråkor och andra skyddade djurarter bara får tas omhand av människor med tillstånd som intygar att de har tillräckliga kunskaper.

Instagramkontot överöstes med upprörda reaktioner över att kompisarna tvingades isär, och en namninsamling på nätet nådde över 150 000 namn.

Nu har en speciallicens utfärdas till paret sedan de gått med på att utbilda sig i hur vilda djur ska tas omhand. De måste även lova att de inte ska tjäna pengar på Molly.

Experter har intygat att Molly aldrig kommer att kunna återvända till naturen.

Beslutet om att utfärda ett specialtillstånd kom efter att delstaten Queenslands premiärminister engagerat sig i frågan efter att Molly och Peggy skildes åt.

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!