Stormy Daniels vittnade på torsdagen i den pågående rättegången mot Donald Trump i New York.
Stormy Daniels vittnade på torsdagen i den pågående rättegången mot Donald Trump i New York. - Foto: Elizabeth Williams via AP/TT

Lugnt i rätten när Stormy Daniels vittnat klart

Ett visst lugn infann sig i rättssalen i New York när Stormy Daniels avslutat sitt vittnesmål i rättegången mot Donald Trump. I två dagar har porrskådespelaren och Trumps advokat gått verbal bärsärkagång. Efter stormen följde en bokhållares vittnesmål.


Rättegången mot USA:s tidigare president Donald Trump fortsatte på torsdagen med nya utfrågningar av porrskådespelaren Stephanie Clifford, som vill tilltalas med sitt artistnamn Stormy Daniels.

Trumps advokat Susan Necheles avslutade den aggressiva utfrågningen med att referera till ett textmeddelande där Stormy Daniels sade att hon skulle dansa på gatorna om Trump fälls.

— Du kan vara ganska elak, va? sade advokaten.

— Ja, svarade vittnet.

— Tack, fru Daniels, du kan lämna vittnesbåset.

Därmed avslutades många dramatiska rättegångstimmar i fallet som handlar om bokföringsbrott.

Hyschpengar överlämnade

Anklagelsen rör en utbetalning från Trump, som gjordes genom ombud, inför presidentvalet 2016. Anledningen var att Stormy Daniels skulle hålla tyst om en tidigare sexuell relation med Trump.

I rättssalen var hon mycket utförlig i detaljerna om mötet med Trump. Men motfrågorna från Trumps advokater var aggressiva, och advokaten Susan Necheles hävdade att Stormy Daniels har "ändrat sin berättelse flera gånger över åren som gått".

— Nej, svarade vittnet kort.

Stormy Daniels anklagas också för att försöka tjäna pengar på åtalet mot Trump genom att sälja föremål som hänvisar till rättegången.

— Du firar åtalet genom att sälja saker från din affär? frågade advokaten.

— Det skiljer sig inte från hur Trump gör, svarade vittnet.

Domaren Juan Merchan bad Stormy Daniels att tala långsammare, då hennes svar kom i rasande takt. Advokaten uppmanades att inte avbryta vittnets svar, rapporterar det amerikanska mediebolaget CNN.

Leende Trump

Republikanernas troliga presidentkandidat Donald Trump har förnekat en sexuell relation med Stormy Daniels. Han satt själv i rättssalen, hopsjunken och utan att visa några känslor – förutom ett leende när åklagaren frågade varför Trump lämnade New York 2017.

— Han skulle bli USA:s president, sade vittnet Rebecca Manochio som var en av dem som hjälpte Trump med bokföring och som ersatte Stormy Daniels i vittnesbåset.

Bokhållaren Manochios uppgift var att se till att checkblanketter skickades till Vita huset så att Trump kunde skriva under utbetalningarna.

— Jag skickade dem med Fedex en gång i veckan, sade Manocio.

Några av dem innehöll utbetalningarna på motsvarande 1,4 miljoner kronor. Trump skickade pengarna till sin dåvarande fixare Michael Cohen, som i sin tur hade betalat Stormy Daniels för hennes tystnad.

TT
/
/
USA
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!