Israel är med på noterna, hävdar Trump. Hamas säger sig också vara nöjda med förslaget och ska enligt saudiska uppgifter lägga fram sitt formella svar till kvällen. Israel tros komma med ett officiellt svar under premiärminister Benjamin Netanyahus Vita huset-besök på måndag.
Men vad är det Trump försöker få parterna att skriva på? Inte mycket är känt om det USA-stödda förslaget, utöver att det rör sig om ett 60 dagar långt eldupphör. Enligt rapporter kommer Hamas att släppa tio levande israeliska gisslan och kvarlevor efter ytterligare 18.
Medlarländerna Qatar och Egypten sägs komma att presentera den slutgiltiga planen.
— Vi jobbar mot en hållbar lösning och en permanent vapenvila, sade Egyptens utrikesminister Badr Abd al-Atti i egyptisk tv i söndags.
FN ska leverera hjälp

Under de 60 dagarna ska humanitär hjälp strömma in i den belägrade Gazaremsan, enligt Abd al-Atti. Vapenvilan ska i förlängningen bädda för att återuppta 19 januari-avtalet, som utgjorde grunden till den förra vapenvilan i Gaza. Den avslutades abrupt när Israel ensidigt bröt avtalet den 18 mars i år.
— Ett återupptagande av israelisk aggression skulle utgöra ett stort hot mot den regionala stabiliteten, varnar Abd al-Atti nu.
Det nya förslaget stipulerar att israeliska styrkor drar sig tillbaka till de positioner de hade innan den förra vapenvilan kollapsade, längs Philadelphikorridoren i södra Gaza, rapporterar libanesiska Al Akhbar. Enligt tidningen ska samtidigt FN:s mekanismer för hjälpleveranser till Gazaborna återinföras.
Många frågetecken
Knäckfrågan är sannolikt förslagets formuleringar om vapenvilans slutmål. Terrorstämplade Hamas har upprepat krävt att ett avtal måste innebära ett krigsslut och ett fullt israeliskt militärt tillbakadragande, vilket Israel vägrat att gå med på. Israel har sagt sig enbart villiga att avsluta kriget om Hamas upplöses och lämnar Gazaremsan, vilket Hamas konsekvent avvisat.

De kvarstående frågorna är med andra ord åtskilliga. Kommer israeliska styrkor att dra sig ur Gazaremsan? Helt eller delvis? Hur många palestinska fångar kommer Israel att frige i gengäld? Och varför bara 60 dagars vapenvila?
Den sistnämnda frågan finns det dock troligen ett svar på, enligt ett flertal bedömare. Om Netanyahu skulle gå med på en omedelbar permanent vapenvila skulle ultranationalisterna i hans styrande koalition få regeringen att kollapsa – och Netanyahu skulle förlora makten. Högerextrema säkerhetsministern Itamar Ben-Gvir och finansminister Bezalel Smotrich – båda med vågmästarroller – har varit tydliga i sina krav: Kriget ska fortgå.