Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Sköts i bakhuvudet i Christiania

- 01/07/2009, 13:32 -

Mannen dödades med ett skott i bakhuvudet.

Det var strax innan tolvtiden på onsdagen som en 26-årig man med iranskt påbrå hittades död precis utanför fristaden Christiania i Köpenhamn.

Mannen hade blivit skjuten i bakhuvudet och polis misstänker nu att han dödats inne på området och sedan fraktats ut i bilen.

Vittnen ska enligt polisen ha sett en man cykla från platsen.

Mc-maffia eller hashförsäljning?

Flera personer har också gripits i samband med det tumult som uppstod när kroppen upptäcktes.

Det spekuleras i att 26-åringen kan ha skjutits i en uppgörelse inom mc-gängens värld. Men de hetaste ryktena i Christiania är för närvarande att han sålt hasch utan vederbörligt tillstånd. Och därmed brutit mot fristadens kodex.

– Efter vad jag har förstått så har han flera gånger försökt sälja hasch därinne, utan tillåtelse. Alla ska ha tillåtelse, men det var han uppenbarligen likgiltig inför. Alltså fick han ta konsekvenserna, säger en källa från Christianias haschhandlarmiljö till Ekstrabladet.

Men Köpenhamnspolisen vill inte bekräfta spekulationerna.

Silvergrå BMW

– Liket hittades lite före tolv och jag kan bekräfta att han har blivit skjuten. Mer än så kan jag inte säga för närvarande, upper en talesman från Köpenhamnspolisen till BT.

Enligt ett vittne, som befinner sig på brottsplatsen, hittade man den döde 26-åringen över kylaren på en silvergrå BMW, skriver Ekstrabladet.

Mannens bror ska vara utom sig av förtvivlan.

Chockade dagisbarn

– Jag kan inte förstå hur någon kan göra det här mot min bror. Jag kan inte förstå det, säger han enligt Ekstrabladet.

26-åringen sköts förmodligen precis utanför Den Grå Hal på Refshalevej i Christiania kring 11:30.

På samma plats ligger ett dagcenter för Christianias barn. Vid 13:30 på onsdagen återvände en grupp barn som varit på promenad och chockades av att deras bakgård förvandlats till en brottsplats. Där en ung man kallblodigt avrättats.

Skrivet av: