Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Tågrånaren Biggs blir inte fri

- 02/07/2009, 00:17 -

Ronnie Biggs, en av rånarna bakom det stora tågrånet 1963, fick i dag avslag på sin ansökan om villkorlig frigivning. (TT)

Ronnie Biggs, en av rånarna bakom det stora tågrånet 1963, fick på onsdagen avslag på sin ansökan om villkorlig frigivning.

Storbritanniens regering motiverade sitt nej med att den snart 80 år gamle rånaren är "fullständigt förhärdad".

Justitieminister Jack Straw meddelade att han avslagit frigivningsnämndens rekommendation att frige Biggs.

Mister Biggs är fullständigt förhärdad och hans benägenhet att bryta förtroende är en viktig faktor, sade Straw i sitt yttrande.

Biggs var medlem i ett gäng som i augusti 1963 rånade ett tåg och kom över uppskattningsvis 2,6 miljoner pund, i dagens penningvärde 30 miljoner pund eller drygt 380 miljoner kronor.

Han greps och dömdes till 30 års fängelse men lyckades rymma redan 1965. Sedan levde Biggs utomlands, framför allt i Brasilien, innan han 2001 valde att återvända till Storbritannien på grund av sin dåliga hälsa.

Hans playboy-liv och kaxiga trots mot brittiska myndigheter bidrog till att göra honom till en legend. Hans historia gav upphov till ett antal filmer. Skurken blev hjälte i ögonen på miljoner människor världen över.

Skrivet av: