Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Positiva signaler lyfte Wall Street

- 02/07/2009, 06:30 -

Små ljusningar gladde aktieägarna på onsdagen.

Positiva internationella rapporter och små ljusningar på den amerikanska finanshimlen hjälpte till att lyfta New Yorkbörserna på onsdagen.

Dow Jones industriindex steg med 0,7 procent och stängde på 8 504,1. Nasdaqs kompositindex gick upp 0,6 procent till 1 845,7.

En av nyheterna som gladde placerarna i New York var uppgifter om att tillverkningsindustrin i Europa tappar mindre än beräknat. Ett annat gott tecken var att inköpschefsindex i Kina steg för fjärde månaden i rad.

– I flera veckor har vi sett förbättrade ekonomiska siffror från Europa och Kina. Och i USA är inte läget så dåligt som folk trott, sade Janna Sampson vid Oak Brook Investment.

Det sistnämnda styrktes av inköpschefsindex i USA som steg från 42,8 i maj till 44,8 i juni, några tiondels procent mer än vad analytikerna väntat sig.

Även de amerikanska arbetslöshetssiffrorna för juni gick att tolka positivt. 473 000 personer blev arbetslösa i den privata sektorn, vilket är den lägsta månadssiffran sedan oktober 2008, enligt organisationen ADP.

Den vikande dollarkursen fick investerarna att satsa på de stora multinationella livsmedelsbolagen. Coca Colas aktie gick upp med 2,9 procent, Heinz steg med 3,0 procent och Kraft Foods aktie lyfte hela 5,0 procent.

Skrivet av: