Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Politisk attack mot Jackson

- 06/07/2009, 16:29 -

Amerikansk kongressman om Jackson: "Han var ett avskum till pedofil".

NEW YORK. En amerikansk kongressman, republikanen Peter King, hävdar i ett You tube-klipp att omvärlden för tillfället "glorifierar" ett "avskum".

I videon säger kongressmannen att den "överdrivna rapporteringen" med anledning av Michael Jacksons död är alldeles för "politiskt korrekt"

– Killen var en pedofil och ett "low-life", säger King i videon.

– I stället borde vi uppmärksamma de som varje dag verkligen offrar sig för det här landet: brandmän, poliser och våra unga killar i Irak.

Jackson friades från anklagelserna om övergrepp mot barn.

Peter King är republikansk kandidat och utmanare till att representera delstaten New York i USA:s senat, skriver Huffington Post.

King är inte ensam om att irritera sig på efterhandsnormaliseringen av popikonen. Förra veckan skrev den svenske författaren Jonas Gardell en artikel på samma tema i Expressen Kultur:

I den störtflod av artiklar och kommentarer som publicerats dagarna efter Michael Jacksons död [...] är det anmärkningsvärt hur ofta det skrivs att vi nu ska bortse från det ”bisarra” i stjärnans liv. Det vill säga, den Michael Jackson blev, det sätt som han valde att leva på, och i stället minnas det ”goda”, den han en gång var, med andra ord, när han fortfarande var en högpresterande, trallande neger.

Se King-klippet här:

Skrivet av: