Video visar Jackson i god form

En video inspelad strax innan han dog, släpptes på torsdagen.


En video som visar Michael Jackson energiskt repeterande ett antal sång- och dansnummer, inspelad bara två dagar innan han dog, släpptes på torsdagen. Filmbilderna sägs bekräfta rapporter om att stjärnan var i god kondition.

I filmsekvenserna, som AFP kommit över, uppträder poplegenden på Staples Center i Los Angeles den 23 juni, två dagar före sin död, mitt i förberedelserna inför sina 50 inbokade konserter i London.

Videon visar en smal Jackson som dansar energiskt i en sekvens med svår koreografi tillsammans med en grupp dansare och musiker.

Michael Jackson sjunger i sitt headset och drar tillbaka jackan för att framhäva sin röda skjorta.

Videon börjar med att "The King of Pop" dansar vilt framför en rockgitarrist, följt av en konstpaus för förhöja dramatiken.

Sedan skiftar Michael till ett fragment ur Billie Jean, hans kanske största hit, innan han sjunger They Don't Care About Us, en av hans mest omdiskuterade låtar, med hip hop-influenser.

Medarbetare till Jackson har tidigare beskrivit popikonen som varande i god form. Han övade ytterligare en gång, bara timmarna innan han dog.

Han var väldigt fokuserad, sade fotografen Kevin Mazur till den brittiska tidningen The Sun.

Mellan sångerna brast han ut i skratt och skämtade med dansarna och regissören. Jag har aldrig sett honom så lycklig, sade Mazur.

Michael Jackson kollapsade och dog den 25 juni.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!