Khaddafis son utnyttjade exspioner

Safir al-Islam al-Khaddafi lät Monitor Group göra grovjobbet för doktorsavhandlingen.


Libyens diktators son Saif al-Islam al-Khaddafi har i sin doktorsavhandling tagit hjälp av ett bolag som leds av den brittiska underrättelsetjänstens förra chef.

Monitor Group fick i uppgift av Khaddafi att intervjua chefer för icke-statliga organisationer. Det handlade om att styrka hans slutsatser om att de globala institutionernas misslyckande bottnar i att spelreglerna är "högst odemokratiska".

Richard Dearlove, som varit chef för underrättelsetjänsten MI6, och underrättelseagenten Mark Allen är två av dem vid Monitor Group som varit involverade i arbetet.

I fyra år har Khaddafi, 37, forskat vid London Schoolf of Economics och i avhandlingen som är på 428 sidor efterfrågar han att lokalbefolkning och företag får större inflytande i bilaterala förhandlingar, skriver Daily Telegraph.

Han ses som en möjlig efterträdare till sin pappa som har varit Libyens diktator i 40 år. I avhandlingen är han väldigt kritisk till att olika diktaturer inte är tillräckligt engagerade i globala frågor och förhandlingar.

–Medborgare i odemokratiska stater betonar att de inte är representerade av mellanstatliga organisationer. Och även om deras regeringar är representerade i viss utsträckning är de auktoritära, missbrukar sin makt och går emot sitt folks verkliga intressen.

– Vissa betonar också att även demokratiska stater inte tillräckligt rådfrågar de egna medborgarna om deras uppfattningar inför internationella förhandlingar, skriver Khaddafi, enligt Daily Telegraph.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kennedy väljer Biden före Kennedy

Man häktad för attentatsplaner mot Zelenskyj

En man har häktats i Polen, misstänkt för att ha hjälpt rysk underrättelsetjänst i planer att mörda Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj.

Flera år gammal mat hittades på äldreboende

Matvaror som gått ut för flera år sedan, smuts och gamla matrester på golvet hittades på ett äldreboende i Mölndal på måndagen, rapporterar P4 Göteborg.

Kenyas militärchef omkom i helikopterkrasch

1 timme sedan
Kenyas militärchef och ytterligare nio högt uppsatta militärer omkom i en helikopterkrasch omkring 40 mil nordväst om huvudstaden Nairobi på torsdagen.

Polisen i Luleå rapporterar om stöld

1 timme sedan
"Storheden, kvinna stoppad efter misstänkt ringa stöld i butik", skriver polisen på sin hemsida.

Kidnappad flicka befriad efter tio år

1 timme sedan
En ung kvinna har räddats från sina kidnappare i nordöstra Nigeria, tio år efter det att hon fördes bort.