Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Bush pratade med Khaddafi

Nyheter | 17/11/2008 21:58

Diskuterade terrorfond.

USA:s president George W Bush pratade på måndagen i telefon med Libyens diktator Muammar Khaddafi och lovordade skapandet av en fond för att ekonomiskt kompensera anhöriga till terroroffer.

Skadeståndsfonden är till för anhöriga till offer för sprängningen av ett Pan Am-plan över den skotska byn Lockerbie 1988, då 270 människor dödades, samt ett sprängattentat mot ett diskotek i Berlin 1986 där två amerikaner dödades.

Libyen har betalat 1,5 miljarder dollar till fonden, som bildades i augusti som ett led i normaliseringen av relationerna mellan de båda länderna. Fonden uppgår totalt till 1,8 miljarder dollar, motsvarande 14,4 miljarder kronor.

En amerikansk regeringstalesman sade att Bush och Khaddafi talade om att överenskommelsen "ska hjälpa till att föra ett smärtsamt kapitel i historien mellan våra länder närmare ett avslut".

Skrivet av: