Khaddafi förnedrad av Manhattanmäklare

- 20/09/2009, 15:40 -

Libyens diktator Muammar Khadaffi vägrades hyra lyxhus.

Inom amerikanska mäklarkretsar är Libyens diktator Muammar Khaddafi inte särskilt populär. När hans medarbetare försökte hyra ett lyxhus i Upper East Side, Manhattan, New York, fick han nobben. Mäklaren uppmanade honom att dra tillbaka till öknen.

På klassiskt mäklarsätt avvisades Khadaffi och hans lakejer.

– De fortsatte att fråga: Vad skulle priset vara? Vad skulle priset vara? Jag tänkte efter och sa: "Varför skickar du inte Megrahi tillbaka till Skottland, och sedan kanske vi kan komma på något?". Då slängde de direkt på luren, säger Jason Haber, mäklare vid Prudential Douglas Elliman, till New York Post.

Haber hänvisade till den dömde Lockerbiebombaren Abdelbaset al-Megrahi, som släpptes från fängelset i Skottland i förra månaden med cancer. Al-Megrahi välkomnades senare med öppna armar av Khaddafi med en ceremoni i huvudstaden Tripoli.

Diktatorn fick inte bo i Englewood, New Jersey, där Libyen har sin ambassad. Det var därför som Haber kom i fråga.

–De var väldigt otrevliga över telefon, och jag frågade för vem det var till. De sa att det var en högt uppsatt person i den libyska delegationen, och att det skulle vara hög säkerhet, säger han till New York Post.

– För mig verkade det som att denne, ju mer vi pratade, var Khadaffi.

Planen var att Khaddafi skulle hyra hela byggnaden och inte bara en lägenhet, vilket var helt emot Habers regler. Libyerna lyckades senare reservera boende vid East 48th Street.

Skrivet av: