Palestinskt försoningsmöte flyttat

Den islamistiska rörelsen Hamas har meddelat att den skulle bojkotta mötet.


De palestinska försoningssamtal som skulle ha hållits i Kairo på måndag har skjutits upp, säger egyptiska och palestinska källor.

Beskedet kom kort efter det att den islamistiska palestinska rörelsen Hamas meddelat att den skulle bojkotta mötet. En talesman för Hamas sade att rörelsen inte tänkte delta därför att den palestinske presidenten Mahmud Abbas, som tillhör den rivaliserande rörelsen Fatah, har låtit gripa hundratals av dess medlemmar.

– Abbas fortsätter att försvaga Hamasrörelsen och har inte frigivit några Hamasfångar på Västbanken, sade talesmannen Fawzi Barthum.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kinnevik redovisar minskat värde

Stressen på Postnord fick Klara, 20, att krascha: ”Glömde allt”

Klara, 22, hann jobba på Postnord i ett år, sedan blev hon utbränd. Två år senare är hon fortfarande sjukskriven. – Jag visste inte var jag var eller vad jag höll på med, säger hon till Nyheter24.

Expert: Finns inget EU-förbud mot att elda grenar

Det nya eldningsförbudet har skapat hetsig debatt om att EU styr och ställer om folks trädgårdar och fått vice statsministern att utlova ändringar. Men råder det ens något förbud? En expert reder ut.

Fackförening prisas för grön omställning

Fackorganisationen Just Transition Centre får Göteborgs årliga hållbarhetspris på en miljon kronor.

Börsen ser ut att öppna uppåt

Det lutar svagt uppåt i terminshandeln på IG Markets inför Stockholmsbörsens öppning. Utvecklingen ligger i linje med ledande Europabörser.

Låste in man och tände på

Mannen blev under vapenhot inlåst inne på restaurangen. Sedan började det brinna i lokalen, som ligger vid Angereds torg i Göteborg.