Onsdag 30 Nov
Stockholm

Israel attackerat med raketer

Tidigt i morse avfyrade militanta palestinier över 20 raketer mot mål i Israel.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

(TT)Tidigt i morse avfyrade militanta palestinier över 20 raketer från Gazaremsan mot mål i Israel, enligt den israeliska armén.

Hamasrörelsen, som styr Gazaremsan, sade att den skjutit sex raketer mot den judiska staten. Raketbeskjutningen markerar den första större konfrontationen mellan Israel och Hamas sedan vapenvilan slöts den 19 juni.

Minst fem palestinska extremister dödades i ett israeliskt flyganfall mot södra Gazaremsan sent i går, uppger palestinska sjukvårdskällor. Några timmar tidigare stred israeliska soldater och palestinska krigare i Gazaremsan för första gången sedan en vapenvila trädde i kraft i juni. I markstriderna ska minst en palestinier ha dödats.

Enligt israeliska militärkällor handlade det om en offensiv mot palestiniers försök att gräva tunnlar under gränsen i området. En 250 meter lång tunnel mellan Gazaremsan och Israel, som enligt israeliska källor var avsedd att användas för att röva bort israeliska soldater, var i stort sett klar när den upptäcktes, enligt en armétaleskvinna.

Israeliska armén bekräftade även flygräden och sade att den riktades mot beväpnade män som avfyrat granater mot israeliska soldater.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.