Mamman för fet - fråntogs sin bebis

- 21/10/2009, 17:14 -

Vägde 146 kilo när hon blev gravid.

SKOTTLAND. En rejält överviktig mamma i Dundee har fråntagits sin nyfödda bebis bara 24 timmar efter födseln.

Anledningen är att socialvården inte anser att den 40-åriga mamman och hennes make kan ta hand om bebisen på grund av 40-åringens extrema fetma. Hon vägde 146 kilo när hon blev gravid.

Den nyfödde bebisen blir det tredje barnet hon fråntas. Tidigare har socialvården hämtat hennes två yngsta barn som var på väg mot fetma. Ena av barnen är 14 år gammal och väger över 100 kilo.

"Barnen är förkrossade"

Pappan säger sig vara chockad och traumatiserad.

–Jag kan inte sova, jag kan inte äta. Jag kan inte förklara hur maktlös jag känner mig. De andra barnen är helt förkrossade, säger han till Times.

– Min fru fick veta att hon kunde behålla barnet i 24 timmar, men sen skulle hon få lämna sjukhuset själv.

– Men då steg hon upp från sängen och lämnade sjukhuset på direkten. Jag var tvungen att stanna och säga hejdå till bebisen, berättar pappan.

Vill sära på alla barnen

Enligt pappan har socialvården lovat familjen att inte komma i närheten av sjukhuset. Dessutom skulle socialvården hjälpa familjen med ett hälsoprojekt. Men plötsligt stod dem där och försökte få mamman att skriva på vårdnadspapper.

Två gånger har familjen försökt ta tillbaka sina två barn. Nu vill socialvården ta ifrån familjen deras tre kvarvarande barn.

Enligt en talesman för staden Dundee ligger andra orsaker bakom socialvårdens försök att sära barnen från föräldrarna. Talesmannen menar att man inte särar på familjer endast på grund av ett barns viktproblem.

Skrivet av: