Rebeller utmanar Gordon Brown om makten

Den brittiske premiärministern Gordon Brown utmanas av rebeller i sitt eget parti.


LONDON. Labourpartiets ledare och Storbritanniens premiärminister, Gordon Brown, har det tufft just nu. Han utmanas inte bara av det konservativa partiets David Cameron, som leder i opinionsmätningarna.

Utan nu också av sina egna.

De tidigare Labourministrarna Geoff Hoon och Patricia Hewitt kräver en hemlig omröstning kring partiledarskapet, skriver Guardian.

De vill att partiledarfrågan ska lösas "en gång för alla".

Patricia Hewitt säger att det inte är "ett kuppförsök" utan ett försök att "rensa luften".

Premiärministerns kansli Downing Street svarar att det är "löjeväckande" och "nonsens" att utlysa en strid om partiledarskapet.

En del av Labours parlamentsledamöter kallar dock paret "förrädare", enligt Guardian.

Browns interna kritiker inom Labourpartiet känner att en ny ledare måste ta över inom veckor för att ha en chans att ta igen Torypartiets tvåsiffriga övertag i opinionen innan det sista tänkbara valdatumet som är 3 juni i år.

Men andra mätningar pekar på att det inte finns någon tydlig kandidat bland Labours tyngre företrädare som skulle kunna vända skutan om hon eller han tog över som premiärminister.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polisen i Motala rapporterar om trafikolycka

Förtroendet för regeringen ökar

Väljarnas förtroende för regeringen ökar, enligt en GP/Novusmätning. I mars svarade 35 procent att de har ganska eller mycket stort förtroende för regeringen. I januari var siffran 28 procent.

Spikas upp på kors – för att fira påsk

Filippinske Ruben Enaje har låtit sig korsfästas under årets långfredag – för 35:e gången. Inför korsfästelsen uppgav han att han planerade att ägna sina böner under traditionen till fred i Ukraina, i Gaza och det omtvistade Sydkinesiska havet.

Återupptar miljonstöd till Ibn Rushd – M rasar

1 timme sedan
Det rödgröna styret i Stockholm har beslutat att betala ut fyra miljoner till det kritiserade studieförbundet Ibn Rushd. Folkbildningsrådet ser inga hinder att stötta organisationen. Men Moderaterna i staden rasar.

45 omkom i bussolycka – ett barn hittat vid liv

1 timme sedan
Minst 45 människor har omkommit i en bussolycka i Sydafrika. Bussen körde av en bro på ett bergspass under torsdagen, störtade 50 meter ned i en ravin och fattade sedan eld.

Kosttillskott återkallades – flera döda

1 timme sedan
Flera dödsfall och ett hundratal sjukdomsfall i Japan kopplas till ett kosttillskott – ett rött ris – som nyligen har kallats tillbaka från butikerna.