1 av 4
2 av 4
- Foto: KAMRAN JEBREILI/AP/Scanpix
En 23-årig brittiska våldtogs på Dubaisemestern. Och greps själv - anklagade för "olagligt sex".
3 av 4
En 23-årig brittiska våldtogs på Dubaisemestern. Och greps själv - anklagade för "olagligt sex". - Foto: KAMRAN JEBREILI/AP/Scanpix
4 av 4

Våldtogs - blev själv arresterad för "sex utanför äktenskapet"

En brittisk kvinna på semester i Dubai polisanmälde en våldtäkt. Då greps hon själv för olagligt sex.


DUBAI. En 23-årig kvinna från London angreps av en kypare på en toalett efter att ha firat sin förlovning med pojkvännen med några drinkar. Hon blev våldtagen.

Men när hon polisanmälde våldtäkten och medgett att hon druckit alkohol och att hon delat ett hotellrum med sin fästman valde polisen i det strikt muslimska landet att arrestera henne och pojkvännen för att ha druckit och haft sex utanför äktenskapet.

Paret häktades

Både hon och hennes 44-årige fästman låstes in på häktet av poliserna som föga brydde sig om våldtäkten 23-åringen utsatts för.

Paret har fått sina pass beslagtagna och inväntar nu rättegång. Om de befinns skyldiga kan de dömas till fängelse i upp till sex år i oljeemiratet.

- Det har begåtts många uppseendeväckande rättsövergrepp i Dubai, men det här tar priset, säger en diplomat vid den brittiska ambassaden till The Sun.

"Skämt ut sig igen"

- Polisen i Dubai har på nytt skämt ut sig själva genom att uppvisa en sanslös brist på medmänsklighet och humanism, fortsätter diplomaten som vill förbli anonym.

En cellkamrat till brittiskan säger sig tro att de lokala myndigheterna har ett särskilt ont öga till 23-åringen.

"Tuffare för att hon är muslim"

- Hon är en brittisk flicka, men också muslim. Så jag tror att de var tuffare mot henne av den anledningen.

Kyparen som våldtog den unga kvinnan ska vara syrier och har förnekat brott. Han hävdar att brittiskan var med på noterna.

Dock har också kyparen åtalats för att ha haft olagligt sex.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kritiker sågar förslag om gårdsförsäljning

EU-sanktioner mot "extremistiska" bosättare

EU inför sanktioner mot fyra "extremistiska" israeliska bosättare och två organisationer på ockuperade Västbanken.

Upp till 20 000 fick fel bostadsbidrag av Försäkringskassan

Försäkringskassan har gått ut med ett varningsmeddelande till 20 000 medborgare som fått ett extra bostadsbidrag. Utbetalningen som ska ha gjorts den 10 april kan mycket väl vara helt felaktig, och du som fått pengarna kan vara tvungen att betala tillbaka pengarna.

Trump Media varnar för nakenblankning

Börsnoterade Trump Media & Technology Group har varslat Nasdaqbörsen om att det kan ha förekommit otillåten marknadsmanipulation av bolagets aktie – med så kallad nakenblankning, rapporterar tv-kanalen CNBC.

Då höjer HBO Max priset, inför reklam och byter namn

I samband med att HBO Max byter namn till bara Max görs en rad förändringar. Exempelvis införs ett reklamabonnemang. För de som inte vill se reklam höjs avgiften rejält.

Støre möblerade om bland ministrar

Norges statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) har möblerat om i sin regering.