En man lägger blommor vid Googles kontor i Peking efter företagets beslut att sluta censurera sökresultat i Kina.
En man lägger blommor vid Googles kontor i Peking efter företagets beslut att sluta censurera sökresultat i Kina. - Foto: Vincent Thian/AP/Scanpix

Google misstänker insiderbrott

De kinesiska hackerattackerna mot sökordsjätten tros ha underlättats av anställda på Google.


INTERNET. Google utreder om de kinesiska hackare som bröt sig in på kinesiska människorättsaktivisters gmailkonton fått insiderhjälp - det vill säga anställda på Google.

Det uppger nyhetsbyrån Reuters, som hänvisar till två källor med insyn i Google.

Företagets ledning lägger dock locket på.

– Vi kommenterar inte rykten och spekulationer. Det här är en pågående utredning och vi kommenterar helt enkelt inte några detaljer i den, sa en av företagets taleskvinnor på måndagen.

Det skulle i så fall röra sig om anställda vid företagets kinesiska kontor, som enligt uppgifter i kinesiska medier ska ha nekats tillträde till företagets intränät efter attacken i januari.

Ytterligare några anställda har förflyttats till andra kontor.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Morgonens nyheter 18 april

Malmö: Polisen rapporterar om misshandel

"Kvinna gripen, Malmö.", skriver polisen på sin hemsida.

Något lägre vinst för Tele2

Mobiloperatören Tele2 redovisar ett rörelseresultat på 1 250 miljoner kronor för det första kvartalet 2024. Det kan jämföras med vinsten på 1 264 miljoner kronor motsvarande period föregående år.

Swedbank ser räntesänkningar från maj

Efter en tålmodig väntan börjar Riksbanken sänka styrräntan i maj. Från sommaren ses en gradvis återhämtning av ekonomin, skriver Swedbank i sin konjunkturrapport.

Minskad orderingång för ABB

Den svensk-schweiziska automationskoncernen ABB redovisar ett rörelseresultat på 1 217 miljoner dollar för det första kvartalet 2024.

Tusentals evakueras efter vulkanutbrott

Ett vulkanutbrott i Indonesiens norra övärld har fått myndigheter att utfärda en tsunamivarning, evakuera byar och stänga en internationell flygplats.