Pojke dog av deodorant

Känt deodorantmärke tog livet av en 12-årig pojke.


LONDON. En 12-årig engelsk pojke dog av hjärtproblem efter att han sprayat för mycket deodorant i familjebadrummet.

Daniel Hurley inhalerade en hög dos av deodorantens lösningsmedel och kollapsade i badkaret. Han dog fem dagar senare på sjukhus.

Enligt källor så dog Daniel av en abnorm hjärtrytm, orsakad av lösningsmedlet i Lynx Vice (Engelska motsvarigheten till Axe).

Tillverkaren Unilever varnar på burken mot överanvändning och säger att det måste användas i välventilerade utrymmen.

Unilever kommer inte att ställas inför rätta då dödsfallsutredaren Robert Hunter säger att händelsen var en olycka och menar att Unilever har noga varnat om riskerna.

Daniels far, Robert Hurley säger att hans son använde deodorant och hårgelé rikligt.

– Han hade alltid gelé i håret och sprayade deodorant. Det var vanligt att han sprayade sina kläder också.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Swish förändring – för att skydda dina pengar

Ny mobiliseringslag undertecknad av Zelenskyj

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj har skrivit under en delvis kontroversiell ny mobiliseringslag, meddelar regeringen i Kiev.

Höj värdet på din bostad – med enkla ändringen: "Står ut"

Maria Friström, 43, bytte bana och började flippa bostäder för miljonbelopp. I en intervju med Nyheter24 berättar hon om misstagen man ska passa sig för och den enkla renoveringen som kan höja värdet på din bostad.

Årets nya Ikea-möbler för gamers, som du måste blåsa upp själv

Ikea lanserar en möbelkollektion för dataspelare, som ska vara lättare att plocka fram och städa undan – för en gamingcommunity som vuxit upp.

Riksrätt i senaten för Bidens minister

Har USA:s minister med ansvar för inrikes säkerhet "medvetet och systematiskt" underlåtit att hålla gränsen mot Mexiko säker? Republikanerna i representanthuset anser det och skickar därför ett riksrättsåtal till senaten. Men där väntas processen mot Alejandro Mayorkas avslutas illa kvickt.

L: Inför maxtak i skolan

Liberalerna vill införa ett maxtak för klasstorlekar i skolan. Det ska inte vara ett lotteri i skolan som man möts av alltför ofta i dag, säger partiledaren Johan Pehrson.