- Foto: Jaime Oppenheimer/AP/Scanpix

Man fälld för abortläkarmordet

Ingen förmildrande omständighet att offret var utförde sena aborter.


WICHITA. Han hävdade att han agerade i nödvärn för att rädda ofödda barns liv. Men Scott Roeders förklaring till varför han mördade abortläkaren George Tiller räknades inte som förmildrande omständighet.

Han fälldes ändå för överlagt mord.

Att domstolen tillät ett försvar baserat på att Roeder skulle agerat i linje med sin kristna tro, och planerat mordet för att rädda ofödda barn, väckte tidigare starka protester.

– Den här domaren har i princip utlyst en dödsdom för alla oss som hjälper kvinnor, sa abortläkaren Warren Hern då.

Men juryn tog alltså ingen hänsyn till argumentationen och när påföljden meddelas i mars väntas livstids fängelse bli straffet för Scott Roeder, enligt Gather.

/
/
Senaste nytt

Polisen i Åstorp rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan

Viaplay säljer brittiska verksamheten

1 timme sedan
Viaplay köpte förra året den brittiska strömnings- och tv-kanaloperatören Premier Sports för 387 miljoner kronor. Nu säljer Viaplay tillbaka verksamheten till de tidigare ägarna, rapporterar Dagens industri. Försäljningspriset är hemligt.

USA-börsen: Bilar vinnare – skinka förlorare

1 timme sedan
Indexrörelserna på New York-börsen var marginella på onsdagen. Breda S&P 500-index backade 0,1 procent och Nasdaqs tekniktunga kompositindex tappade 0,2 procent, medan Dow Jones industriindex stängde oförändrat.

Polisen rapporterar om brand, Solna

2 timmar sedan
"Det kommer ut rök från en bostad i ett flerfamiljshus i Huvudsta", skriver polisen på sin hemsida.

Haninge: Polisen rapporterar om trafikolycka

2 timmar sedan
"En personbil på riksväg 73 i södergående riktning invid trafikplats Jordbro har kört av vägen.", skriver polisen på sin hemsida.

Därför slutar unga med adhd-medicin

2 timmar sedan
Många slutar med sina adhd-behandling inom ett år. Dålig uppföljning och känslan av att läkemedlen inte behövs kan vara förklaringar enligt experter. Det kan handla om en bristande självinsikt och att man lever ganska mycket i nuet, säger professor Susanne Bejerot.