Fängslad maffiaboss hotade via Facebook

Colin Gunn styrde sitt kriminella nätverk via internet.


NOTTINGHAM. Colin Gunn anses vara en av Storbritanniens farligaste förbrytare. Han avtjänar ett 35-årigt fängelsestraff för anstiftan till mord och sitter av tiden i en högsäkerhetsanstalt. Ändå har han lyckas förhandla sig till tillgång till facebook. Och via sin facebooksida har han styrt sin kriminella organisation och hotat fiender.

Bland annat skriver han "Vissa har svikit mig och kommer att pekas ut och stå till svars, jävla råttor" som ett öppet meddelande till de som tjallat på honom. Han skriver också att han längtar efter att en dag komma ut och se skräcken i "vissas" ögon när de träffar honom.

Colin Gunn är en av de tyngsta ledarna inom Nottinghams organiserade brottslighet och hans organisation sägs vara orsaken till att Nottingham i England går under smeknamnet "Avrättningarnas stad".

Jack Straw vid justitiedepartementet lovar, enligt Times, att gå hårt åt internetanvändandet från fängelser och att sociala nätverk som facebook inte ska vara tillåtna för interner.

/
/
Relaterat
Senaste nytt

Skjuten i Malmö inte livshotande skadad

C vill sänka skatten med 13 miljarder

Centerpartiet satsar 13 miljarder kronor på ett jobbskatteavdrag i sin skuggbudget. Utöver det vill partiet lägga nära 16 miljarder kronor på skolan.

Samkönade relationer het fråga på vatikanmöte

1 timme sedan
Påve Franciskus har föreslagit att katolska kyrkan ska kunna välsigna samkönade par. Det har lett till kraftiga reaktioner och flera konservativa kardinaler utmanar påven.

Ryssland: Drygt 30 drönare nedskjutna i natt

1 timme sedan
Över 30 ukrainska drönare har förstörts i Rysslands västra delar under natten, hävdar Ryssland. Enligt försvarsdepartementet har även en attack mot Krim vattenvägen avvärjts.

Mordet på Tove: Nu inleds rättegången i hovrätten – flera expertvittnen ska höras

1 timme sedan
Johanna Jansson och Maja Hellman fick livstids fängelse för mordet på Tove, 21. Men när hovrätten nu prövar fallet är det med en ny åklagare, ny försvarare och nya vittnen. Dessutom har försvararen Clea Sangborn fortsatt möjlighet att gå vidare med sin jävsanmälan – och få rättegången omprövad.

Tjänstesektorn bromsar – men pristrycket består

1 timme sedan
Tjänstesektorn ser allt dystrare på framtiden och mycket tyder på att det blir ännu värre innan det vänder, enligt inköpschefsindex för tjänsteföretagen från Swedbank/Silf. Men trycket uppåt på priserna i sektorn består.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.