Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Fängslad maffiaboss hotade via Facebook

Nyheter | 31/01/2010 12:40

Colin Gunn styrde sitt kriminella nätverk via internet.

NOTTINGHAM. Colin Gunn anses vara en av Storbritanniens farligaste förbrytare. Han avtjänar ett 35-årigt fängelsestraff för anstiftan till mord och sitter av tiden i en högsäkerhetsanstalt. Ändå har han lyckas förhandla sig till tillgång till facebook. Och via sin facebooksida har han styrt sin kriminella organisation och hotat fiender.

Bland annat skriver han "Vissa har svikit mig och kommer att pekas ut och stå till svars, jävla råttor" som ett öppet meddelande till de som tjallat på honom. Han skriver också att han längtar efter att en dag komma ut och se skräcken i "vissas" ögon när de träffar honom.

Colin Gunn är en av de tyngsta ledarna inom Nottinghams organiserade brottslighet och hans organisation sägs vara orsaken till att Nottingham i England går under smeknamnet "Avrättningarnas stad".

Jack Straw vid justitiedepartementet lovar, enligt Times, att gå hårt åt internetanvändandet från fängelser och att sociala nätverk som facebook inte ska vara tillåtna för interner.