Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Livstid för "brittisk Fritzl"

Nyheter | 25/11/2008 21:14

Den 56-åriga britten våldtog båda sina döttrar under 25 års tid.

SHEFFIELD. 56-årigen dömdes på tisdagen till livstids fängelse. Under 25 års tid våldtog han sina båda döttrar regelbundet och gjort dem gravida sammanlagt 19 gånger.

De sexuella övergreppen började när flickorna var åtta år.

Domstolen i Sheffield i norra England fick under rättegången höra hur mannen njutit av att skada sina döttrar och hotat dem med misshandel om de inte hade sex med honom.

Fallet påminner en hel del om österrikaren Josef Fritzl som höll sin dotter inlåst i en källare i 24 år och fick sju barn med henne.

Den engelske mannen beskrevs under rättegången av sin son som en "Jekyll och Hyde-personlighet" som kunde gripas av ursinne på ett ögonblick. Han gjorde sin äldsta dotter gravid sju gånger. Hon födde fyra barn men två av dem dog kort efter födseln.

Hotade att döda döttrarna och barnen

Den yngre dottern blev gravid tolv gånger och har fem barn kvar i livet.

– När något av offren försökte få slut på de sexuella övergreppen hotade han att döda henne och barnen, och när de hotade att ringa polisen intalade han dem att ingen skulle tro dem, sade döttrarnas advokat Nicholas Campbell.

Mannen brukade hålla sin yngre dotters ansikte nära en eldslåga och bränna hennes ögonbryn och ögonfransar om hon vägrade ha sex med honom. Vid andra tillfällen höll han en kniv mot hennes strupe och hotade att skära halsen av henne.

– Offren var så rädda att de inte vågade berätta för någon, inte ens för sin mamma, sade advokaten Campbell.

Domstolen dömde mannen till livstids fängelse och slog fast att han inte på några villkor får friges inom de närmaste 19 åren.

TT / Peder Broberg

Skrivet av: