Våldtagnas bror anklagar socialen

Sonen: Varför gjorde inte socialen något efter att jag berättat om väldtäkterna?


SHEFFIELD. Sonen till Storbritanniens "Fritzl" anklagade i dag socialstyrelsen för att inte skydda hans systrar från våldtäkt.

– När man lägger fram ett sådant påstående tror man ju att de ska utreda det. Men av någon anledning hände inget, säger brodern till The Sun.

När brodern, som av rättsliga skäl inte kan namnges, fyllde 18 fick han reda på vad som hänt med systrarna och berättade för både polis och socialarbetare. Polisen skickade ärendet vidare till Socialarbetarna men sedan tog det stopp. I dag är han runt 30 och kommer ihåg terrorväldet som pappan byggt upp i familjen. Som han anser att folk utifrån borde ha sett.

– Vem som helst kunde se hur situationen var i vårt hus. Det var inga trevliga omständigheter. Allt som allt har jag 49 ärr i mitt bakhuvud, det krävs inget geni för att lista ut hur de kom dit, säger sonen som i dag är i trettioårsåldern, enligt The Sun.

Ingen från Sheffields kommun har kommenterat anklagelsen på grund av att den utreds.

Som Nyheter24 tidigare rapporterat dömdes pappan, som nu är i 60-årsåldern, i slutet av november i år till livstids fängelse. Under 25 års tid våldtog han sina båda döttrar 1 000-tals gånger regelbundet, och gjorde dem gravida sammanlagt 19 gånger. De sexuella övergreppen började när flickorna var åtta år.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stopp för fler hotell i Amsterdam

Biskop förlåter misstänkt i knivdåd

1 timme sedan
Den assyriske biskop som knivhöggs vid ett dåd i en kyrka i västra Sydney tidigare i veckan meddelar att han förlåter den som attackerade honom.

Explosion i Trelleborg

1 timme sedan
Någon form av explosion har skett vid en bostadsföretags lokal i ett bostadsområde i östra Trelleborg. Det hela utreds som misstänkt allmänfarlig ödeläggelse, skriver polisen på sin hemsida.

Trelleborg: Polisen rapporterar om detonation

2 timmar sedan
"Flera polispatruller beordrades till Syster Jennys Väg i Trelleborg med anledning av en sprängning/detonation.", skriver polisen på sin hemsida.

Avblåst strejkhot – men kan ändå påverka

2 timmar sedan
Det blir inget av fackförbundet Kommunals varslade strejk på torsdagen – men flera verksamheter kommer ändå att påverkas, rapporterar Sveriges Radio Ekot.

Styrande partiet vinner i Kroatien

2 timmar sedan
Det styrande konservativa partiet HDZ med premiärminister Andrej Plenkovic i spetsen vinner parlamentsvalet i Kroatien.