Brittiske "Fritzl" våldtog tusentals gånger

Socialarbetarna missade 150 chanser att avslöja övergreppen.


SHEFFIELD. Döttrarna i det brittiska Fritzl-fallet ger nu hela berättelsen. De försökte till och med bortförklara graviditeterna och skylla på andra män än deras far. Helvetet, som varade i 28 år, innebar att de blev våldtagna tusentals gånger av sin pappa, som nu får leva med epitetet "den brittiske Josef Fritzl".

Döttrarna bad om att pappan skulle upphöra med tortyren. En försökte till och med betala honom för att han skulle sluta våldföra sig på henne.

Den äldre dottern berättar om skräckåren för The Sun:

– Ingen var där för oss och vi var för rädda för honom för att berätta för någon om vad som pågick. Jag vädjade till honom att sluta, men han gjorde det inte. Jag var för rädd för att berätta för någon.

De ljög om vem som var pappan till deras barn.

– När min mamma frågade mig vem som var pappa till mitt första barn svarade jag att det var en man från staden, men jag visste att fadern i själva verket var min pappa, säger den äldsta dottern.

Pappan närmade sig sina döttrar tidigt. Redan när de var i femårsåldern började han att tafsa på dem. Det var först efter flera år som den äldre dottern då fick veta att hennes lillasyster också blev systematiskt våldtagen.

– Det krävdes år för att bygga upp ett mod för att ange honom. Vi var under hans kontroll, säger en av döttrarna till The Sun.

Döttrarna födde under tiden nio barn, där pappan var deras far till samtliga. De får nu krishjälp av myndigheterna, och gömmer sig för medierna sedan det uppdagades att socialarbetare har missat omkring 150 tillfällen att avslöja övergreppen.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polisen i Motala rapporterar om trafikolycka

Förtroendet för regeringen ökar

Väljarnas förtroende för regeringen ökar, enligt en GP/Novusmätning. I mars svarade 35 procent att de har ganska eller mycket stort förtroende för regeringen. I januari var siffran 28 procent.

Spikas upp på kors – för att fira påsk

Filippinske Ruben Enaje har låtit sig korsfästas under årets långfredag – för 35:e gången. Inför korsfästelsen uppgav han att han planerade att ägna sina böner under traditionen till fred i Ukraina, i Gaza och det omtvistade Sydkinesiska havet.

Återupptar miljonstöd till Ibn Rushd – M rasar

Det rödgröna styret i Stockholm har beslutat att betala ut fyra miljoner till det kritiserade studieförbundet Ibn Rushd. Folkbildningsrådet ser inga hinder att stötta organisationen. Men Moderaterna i staden rasar.

45 omkom i bussolycka – ett barn hittat vid liv

1 timme sedan
Minst 45 människor har omkommit i en bussolycka i Sydafrika. Bussen körde av en bro på ett bergspass under torsdagen, störtade 50 meter ned i en ravin och fattade sedan eld.

Kosttillskott återkallades – flera döda

1 timme sedan
Flera dödsfall och ett hundratal sjukdomsfall i Japan kopplas till ett kosttillskott – ett rött ris – som nyligen har kallats tillbaka från butikerna.