Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Polis drog ultraortodox jude i skägget

- 10/02/2010, 15:06 -

Elizabeth Dalziel/AP/Scanpix

Staden New York har gått med på att betala 75 000 i skadestånd till en chassidisk man som fick delar av sitt skägg sönderslitet av en polis.

NEW YORK. Efter en stämningsansökan har nu staden New York nått en förlikning med Chaim Appel, 41, den chassidiske man som hävdat att en polis anställd inom NYPD slitit av delar av hans skägg.

Chassiderna är en ultraortodox judisk minoritet som i likhet med till exempel det amerikanska amishfolket dröjer sig kvar i en förgången tid med mycket strikta regler för det dagliga livet.

Bland annat bär de chassidiska männen tinninglockar och i likhet med andra ortodoxa judar helskägg.

Det var under ett stort bråk i Brooklyn som incidenten inträffade år 2006.

Staden har nu, enligt New York Post, gått med på att betala Chaim Appel 75 000 dollar, som hävdar att han under bråket misshandlades av polisen, slogs mot motorhuven på en bil och sedan blev armfängslad och bortförd medan hans nioårige son tittade på.

Alla misstankar mot Chaim Appel avskrevs kort därpå.

- Det gör det lättare för mig att sova om natten i och med att jag vet att andra människor till slut får veta sanningen om vad som hände, säger Appel.

- Jag var bara på fel plats vid fel tillfälle.

Bråket började när poliskonstaplar fastnade bakom en dubbelparkerad bil och arresterade föraren för att han pratade i sin mobiltelefon.