Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Clinton: Iran börjar bli en militärdiktatur

- 15/02/2010, 17:22 -
1 av 3

Maneesh Bakshi/AP Photo

2 av 3

Maneesh Bakshi/AP Photo

3 av 3

Maneesh Bakshi/AP Photo

Det iranska revolutionsgardet tar över mer och mer i samhället, menar Hillary Clinton.

DOHA. USA:s utrikesminister, Hillary Clinton, tror att Iran är på väg att bli en militärdiktatur.

- Vi ser hur den iranska regeringen, den högste ledaren, presidenten och parlamentet utmanövreras och Iran rör sig mot att bli en militärdiktatur, sade Hillary Clinton när hon besökte en skola i Doha, skriver Fox News.

Länge har det ryktats om att Iran vill skaffa sig kärnvapen. Nyligen började landet anrika uran, vilket skulle kunna peka på att landet vill bygga atomvapen.

USA ser helst att FN:s säkerhetsråd inför sanktioner mot Iran för att förhindra fortsatt vapenbyggande.

Själva har USA inga planer på att opponera sig mot Iran, samtidigt som de "inte passivt ser på medan de bedriver ett atomprogram som kan användas för att hota sina grannar och även längre bort," förklarade Clinton.

Sanktioner "kommer i synnerhet att riktas mot de företag som kontrolleras av det Iranska revolutionsgardet, som vi tror i praktiken håller på att manövrera ut regeringen" säger hon.

Gardet har bland annat börjat ta hand om landets missilutveckling, oljetillgångar, dammbyggen, vägbyggen, telekommunikation och kärnteknik.