Striden fortsätter om Bombayhotell

Intensiv skottväxling och tunga explosioner hörs från lyxhotellet i Bombay.


En kraftig eldsvåda har brutit ut i Taj Mahal Hotel där striden fortsätter mellan indiska soldater och ockupanterna. Intensiv skottväxling och tunga explosioner hörs under lördagen från det berömda lyxhotellet i Bombay.

Tjock svart röker stiger upp från en eldsvåda i en del bottenvåningen i den pampiga byggnaden. Där har en tungt beväpnad liten grupp unga män förskansat sig och bjuder militären hårt motstånd - nästan två och ett halv dygn efter det att 20-30 personer inlett en serie angrepp runt om i Indiens ekonomiska huvudstad.

Det andra lyxhotellet, Oberoi Hotel som hörde till målen i onsdags, är dock rensat från sina angripare, uppger indiska myndigheter. När striden var över där hittades 24 döda människor inne i byggnaden.

Medan striden rasar i Taj Mahall Hotel kommer nya uppgifter om attentatsmännen och deras offer. Minst 155 människor har hittills dött i samband med attackerna och 327 skadats, många av dem människor från en rad olika länder, bland annat Thailand, USA, Storbritannien och Israel. Andra dödsoffer är ett stort antal poliser och en del av angriparna.

Uppenbarligen hade en del av dem som gick till attack anlänt till Bombay för flera månader och uppträtt som studenter, skriver indiska Time of India. (TT)

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!