Moshe, 2, lyckades fly massakern

Fem personer dödades på Chabad House. Men Moshe, 2 år, räddades


Chabad House fungerade både som judiskt center och en rabbis hem. Men byggnaden blev skådeplats för ett blodbad i dag, fredag, efter att fem gisslan hittats döda.

– Rabbi Gavriel Noach Holtzberg och hans fru, Rivka var två av offren säger en talesperson för Chabad-Lubavitch International i USA.

En kock, som hade barrikaderat sig inne på centret, tog med sig ett av parets två barn - tvååriga Moshe - och flydde med en annan person, enligt den israeliska tidningen Haaretz.

Parets andra barn befann sig inte i Bombay när det fruktansvärda dådet utrotade verksamheten tillsammans med människorna som höll den på fötter.

Holtzbergarna kom till Bombay för fem år sedan för att hjälpa den judiska lilla kommunen och tusentals judiska resenärer och affärsmän som var på genomresa.

– De ville representera judendomen i en del av världen som myllrar av judiska turister. Cirka 5 000 judar bor i Indien varav cirka 3 000 beräknas bo i Bombay.

Paret hade en synagoga med Tora-klasser. Här firades judiska högtider, man bad och åt kosher. Rabbinen förättade även vigslar mellan judiska par.

– Centret stod alltid öppet för alla och det var inte ovanligt att man hade 30 gäster på middag, säger frun i en film som gjordes för två år sedan.

Organisationen grundades för över 200 år sedan i nuvarande Ukraina.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!