Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Indien lämnar bevis till Pakistan

- 05/01/2009, 06:06 -

Indiens regering har lämnat över bevis från Bombayattackerna till Pakistan.

Indiens regering säger att den har lämnat över bevis från Bombayattackerna till Pakistan.

"Materialet har koppling till element i Pakistan. Vi väntar oss att Pakistans regering snabbt utreder ärendet vidare", sade Indiens utrikesdepartement i ett uttalande på måndagen.

Över 170 människor miste livet i de förödande terrorattackerna mot bland annat lyxhotellen Taj Mahal och Oberoi/Trident. Spänningen mellan de båda grannländerna har ökat efter attackerna i slutet av november. Den pakistanska gruppen Lashkar-e-Toiba anklagas av Indien för att ligga bakom, och New Delhi gör pakistanska myndigheter delvis ansvariga för dåden, som krävde över 170 liv.

I det material som överlämnades på måndagen finns detaljer från förhör med den ende överlevande attentatsmannen. det finns också detaljer om kommunikationslänkar med "element i Pakistan" och data som samlats in från GPS och satellittelefoner, enligt det indiska utrikesdepartementet.

Skrivet av: