Indien lämnar bevis till Pakistan

Indiens regering har lämnat över bevis från Bombayattackerna till Pakistan.


Indiens regering säger att den har lämnat över bevis från Bombayattackerna till Pakistan.

"Materialet har koppling till element i Pakistan. Vi väntar oss att Pakistans regering snabbt utreder ärendet vidare", sade Indiens utrikesdepartement i ett uttalande på måndagen.

Över 170 människor miste livet i de förödande terrorattackerna mot bland annat lyxhotellen Taj Mahal och Oberoi/Trident. Spänningen mellan de båda grannländerna har ökat efter attackerna i slutet av november. Den pakistanska gruppen Lashkar-e-Toiba anklagas av Indien för att ligga bakom, och New Delhi gör pakistanska myndigheter delvis ansvariga för dåden, som krävde över 170 liv.

I det material som överlämnades på måndagen finns detaljer från förhör med den ende överlevande attentatsmannen. det finns också detaljer om kommunikationslänkar med "element i Pakistan" och data som samlats in från GPS och satellittelefoner, enligt det indiska utrikesdepartementet.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Se upp i backen – lavinfara under långfredag

Bolsonaro vill ha tillbaka passet

1 timme sedan
Brasiliens förre president Javier Bolsonaro, som utreds för kupplaner, har bett landets högsta domstol om att tillfälligt få tillbaka sitt beslagtagna pass för att besöka Israel, uppger hans advokat.

Skott mot bostad i Örgryte

2 timmar sedan
En bostad besköts i Örgryte i Göteborg på skärtorsdagskvällen.

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

igår 23:08
Den Hamasallierade shiamilisen Hizbollah har avfyrat raketer med tunga stridsspetsar mot städer i norra Israel – för första gången uttryckligen mot civila mål.

Polisen rapporterar om misshandel, Kristianstad

igår 22:49
"Man misshandlad av ett flertal personer", skriver polisen på sin hemsida.

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

igår 22:30
Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.