Taj Mahal öppnar igen till jul

Det indiska lyxhotellet Taj Mahal som utsattes för en blodig terrorattack ska öppna igen till jul.


Taj Mahal har varit en symbol för livet i den indiska miljonstaden Bombay. Efter att det förra månaden stormades av terrorister som utlöste ett av de större blodbaden i indisk historia har det fått stå symbol för något helt annat. Men nu är hotelledningen i färde med att återerövra hotellets ställning som skyltfönster för ett lika traditionellt som modernt Indien.

– Vi tillägnar vår nypremiär till staden Bombay, för att bekräfta dess värden om mod, motstånd och värdighet, säger Raymond Bickson, hotellets vd och direktör i ett uttalande.

Bickson vill därmed också hedra minnet av dem som dog:

– Att återöppna Taj med sådan fart, men utan att ägna detaljerna mindre uppmärksamhet för det, visar vår beslutsamhet att hedra alla oskyldiga och modiga människor som förlorade sina liv under terrorattentatet, säger han.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Rysk guvernör: Drönare dödade två

Fem häktade för grova kreditbedrägerier

1 timme sedan
Fem personer har häktats misstänkta för grova ekobrott i Eskilstuna, rapporterar lokala medier.

Explosion vid militärbas i Irak

2 timmar sedan
En person dödades och flera skadades i en attack mot en militärbas i södra Irak vid midnatt fredag, enligt irakiska säkerhetskällor. Enligt källorna rör det sig om en "bombattack" men vill inte uppge vem som kan ligga bakom.

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

igår 23:01
"Misstänkt rattfylleri på Rv 21.", skriver polisen på sin hemsida.

Då kan bitcoinutbudet halveras

igår 22:46
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

igår 22:46
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.