Misstänkt Bombayterrorist erkänner

- 20/07/2009, 13:31 -

Siste överlevaren Mohammed Ajmal Kasab erkänner inblandning i Bombayattackerna.

NEW DEHLI. 21-årige Mohammed Ajmal Kasab, som ställts inför rätta och är den ende överlevande av de tio pakistanska nationalisterna, erkänner sin inblandning i terrorattackerna i Bombay under förra året.

Kasab har misstänkts av polis för sin inblandning i attackerna. Övriga kumpaner dog i striderna.

–Erkännandet har ännu inte helt registrerats i rätten. Vi kommer nu ta ställning till om han säger sanningen, om det finns mer som han kan komma med och om han försöker skylla på terrorister som dog. Vi kommer att analysera uttalandet i sin helhet, säger åklagaren Ujjwal Nikam, enligt CNN.com.

Kasab står inför 86 åtalspunkter, däribland krigföring mot Indien, mord och försök till mord. Han fångades av en övervakningskamera hållande i ett vapen samtidigt som han jagade och dödade människor på en tågstation.

Enligt polisens uppgifter dödade nationalisterna mer än 160 människor i attackerna, inklusive många utlänningar, när de bland annat tog hotellen Taj Mahal och Oberoi Trident i besittning.

Myndigheter pekar på att Kasab tränats av den islamistiska gruppen Lashkar-e-Toiba ("De rättrognas soldater"), som bannlystes i Pakistan 2002 efter en attack på det indiska parlamentet. Gruppen förnekade en eventuell inblandning.

Skrivet av: