Indisk polis dödade två terrorister

Enligt polisen kom båda terroristerna från Pakistan.


NEW DELHI. En vild skottlossning bröt ut i morse vid utkanten av Indiens huvudstad. En dag före firandet av landets 59-åriga historia fick antiterrorpolisen information om en misstänksam bil i förorten Noida, två mil från New Delhi.

Enligt Times of India började gärningsmännen skjuta mot antiterrorstyrkan när de närmade sig bilen. Polisen sköt tillbaka. Skottväxlingen pågick en tid. Till slut sköts två av de misstänkta terroristerna till döds och en indisk polis skadades. En misstänkt terrorist överlevde och sitter nu i indiskt häkte.

–Terroristerna sköts ner av vår antiterrorstyrka i Noida. Vi håller på att utreda omständigheterna kring vad de skulle göra, uppger inspektören A K Jain till Times of India.

I bilen hittade polisen bland annat två AK-47:or, fem handgranater, och olika explosiva ämnen, rapporterar Hindustan Times.

Se klipp från indisk teve:

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kopplades till gäng – slutar på Trafikverket

Dansk flygplats evakueras – efter bombhot: "Gör allt vi kan"

Billunds flygplats evakueras efter ett bombhot, rapporterar danska Ekstra Bladet.

Polisen i Umeå rapporterar om trafikolycka

"Polisen får in en anmälan om en viltolycka på länsväg 363, Hissjö.", skriver polisen på sin hemsida.

Västeråsattacken troligtvis inte planerad

Tre äldre kvinnor och en tonårspojke attackerades i centrala Västerås under fredagen. Varför är fortsatt oklart. I nuläget är det inget som tyder på att det är en planerad händelse, säger Robin Simonsson, vid Åklagarmyndigheten till TT.

AI kliver in i Instagram och Facebook

1 timme sedan
Meta lanserar sin största AI-satsning hittills, när bolagets assistent kliver in i Facebook, Messenger, Instagram och Whatsapp. Men Sverige får vänta.

"Sträck på dig" – förhandla med banken

1 timme sedan
Bara sex procent av bolånetagarna bytte bank under 2023. Det borde vara fler, anser Finansinspektionen. Vi ser att det lönar sig och vara aktiv att försöka förhandla sin bolåneränta och även flytta sina sparpengar till en annan bank, säger konsumentskyddsekonomen Moa Langemark.