- Foto: Kamran Jebreili/AP/Scanpix

Domen fastställd för par som kysstes

Ska sitta av en månad i fängelse och sedan utvisas efter kyssen på allmän plats.


DUBAI. Ayman Najafi, 24, och Charlotte Adams, 25, dömdes till en månads fängelse och utvisning för att ha kyssts på allmän plats samt druckit alkohol i Dubai.

På söndagen fastställdes domen efter att Najafi och Adams överklagan förgäves.

Paret greps i november efter att en kvinna ur lokalbefolkningen anmält att de brutit mot Dubais lagar genom att kyssa varandra innepå en restaurang på allmän plats.

De två britterna säger nu att de ska överklaga ytterligare en gång. Varken Adams eller Najafi har börjat avtjäna sitt straff för kyssen ännu men deras pass har beslagtagits för att de inte ska kunna lämna landet utan att sitta av sin tid.

Enligt paret pussade de bara varandra på kinden för att hälsa, vilket domaren inte trodde på. I stället avfärdade han deras överklagan.

Enligt John Strawson, expert på islamsk lag, anses brottet betydligt grövre i och med att en av britterna, Ayman Najafi, är av muslimsk börd.

– Kombinationen av den påstådda kyssen och intaget av alkohol på en otillåten plats gör att myndigheterna verkligen vill gå till botten med detta och håller fast vid sin omedgörliga tolkning av lagen, säger han till BBC.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polisen rapporterar om trafikolycka, Katrineholm

Techjätten vill inte släppa nya AI-tekniken fri

Microsoft har skapat ett nytt AI-verktyg. Men techjätten vill inte släppa verktyget fritt för alla.

Två gripna på Arlanda – hade 270 000 kronor

Två män i 20- respektive 30-årsåldern har under lördagsförmiddagen gripits på Arlanda misstänkta för grovt penningtvättsbrott.

Ny abortlag kan få stöd i Norge

1 timme sedan
Det har varit osäkert om regeringens förslag till ändring i abortlagstiftningen i Norge kommer att få majoritet i stortinget. Men det krävs bara fem röster – och nu meddelar fem representanter från Fremskrittspartiet att de kommer att rösta för, skriver NRK.

Insekter invaderar – vissa blir sexgalna zombier

1 timme sedan
Miljarder insekter kommer snart att krypa upp ur underjorden i ett skräckfilmsliknande "svärmageddon". Vissa får en svampsjukdom som förvandlar dem till sexgalna zombieliknande varelser, enligt experter.

Butiker öppnar efter presidentlöfte i Uganda

1 timme sedan
Affärer i stora delar av Uganda öppnade på lördagen efter att ha varit stängda i fyra dagar i protest mot nya momslagar.