En granatattack i Bangkoks finansdistrikt skadade minst 50 personer.
1 av 3
En granatattack i Bangkoks finansdistrikt skadade minst 50 personer. - Foto: Vincent Yu/AP/Scanpix
2 av 3
- Foto: David Guttenfelder/AP/Scanpix
3 av 3
- Foto: David Guttenfelder/AP/Scanpix

Granatattack i Bangkok - 85 skadade

En serie oväntade granatattacker i Thailands huvudstad har skadat minst 85 människor. En död. Flera skadade ska vara utlänningar.


BANGKOK. Den thailändska huvudstadens finansdistrikt skakades på torsdagen av en serie oväntade granatattacker i skuggan av de oroligheter som drabbat Thailand under den senaste tiden.

Minst 85 personer uppges vara skadade och ska ha förts till sjukhus, uppger nyhetsbyrån Reuters. Enligt akutsjukvårdare omkom bara en person, en 26-årig kvinna.

Bland de skadade uppges finnas tre australier.

Enligt de första rapporterna ska en granatkastare av modell M79 ha använts vid attackerna som slog mot en sammandrabbning mellan oppositionella rödskjortor och regeringsanhängare.

Enligt Bangkoktidningen The Nation sköt oidentifierade gärningsmän med granatgevär mot pendlare som väntade på ett tåg på tredje våningen till Sky Train-stationen Sala Daeng, bara 500 meter från den plats där sammanstötningar mellan rödskjortor och andra demonstranter ägde rum.

Innan attackerna varnade thailändska myndigheter de demonstrerande rödskjortorna och uppmanade dem att återvända hem.

– Vi vill inte att ni riskerar era liv. Om det uppstår sammandrabbningar kan ni skadas av kulor som viner i luften. Er tid rinner ut. Var snälla och lämna området, sa arméns talesman, Sansern Kaewkumnerd.

Översten bekräftar nu för nyhetsbyrån Reuters att attacken genomfördes med ett granatgevär av typen M-79. Kaewkumnerd säger också att skotten ska ha kommit från den del av området där rödskjortorna befann sig. De oppositionella demonstranterna förnekar dock all inblandning i attackerna.

Fortfarande på fredagsmorgonen, svensk tid, råder oro på Bangkoks gator. Trots uppmaningar från polisen att riva barrikader har rödskjortorna tvärtom hällt det som till synes är brännbar vätska på höga av bildäck, rapporterar thailändsk teve.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!