Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Allvarlig färjeolycka i Indonesien

Nyheter | 11/01/2009 15:31

Många människor befaras ha drunknat när en indonesisk färja sjönk.

Många människor befaras ha drunknat när en indonesisk färja sjönk strax före gryningen på söndagen. Uppgifterna om hur många som mist livet var inledningsvis oklara, men det kan röra sig om flera hundra.

Hittills har 18 personer inklusive en besättningsman räddats, sade Bambang Ervan, talesman för det indonesiska transportdepartementet till Reuters strax efter att olyckan blivit känd via indonesisk radio.

Ombord på färjan uppgavs cirka 250 passagerare ha funnit sig, och enligt transportminister Jusman Syafi'i Djamal hade minst 150 av dessa förts av färjan. Men ministern visste inte om dessa 150 var döda eller levande.

Myndigheterna förlorade kontakt med färjan när den färdades mellan staden Pare-Pare på ön Sulawesi och Samarinda i Östra Kalimantan på Borneo. Vädret uppges ha varit mycket hårt och enligt nyhetsbyrån AFP ska fartyget ha träffats av en cyklon och sedan slagit runt.

En överlevande man sade till en lokal tv-station att fyra meter höga vågor slog emot färjan innan den kapsejsade.

– Jag var med min fru och mitt barn. . . jag vet inte var de är.

Färjeresor är ett av de vanligaste transportmedlen i Indonesien - ett land som utgörs av tusentals öar.

Färjeolyckor är vanligt och regeringen lovar med jämna mellanrum att förbättra säkerheten ombord. I december 2006 dog mer än 500 människor när en färja sjönk i storm utanför ön Java.

Skrivet av: