Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Nytt stridsmuller i Georgien

- 23/09/2008, 14:58 -

Georgien har skjutit ner ett ryskt plan – men inte enligt Ryssland.

Officiella georgiska källor påstår att deras styrkor skjutit ner ett obemannat ryskt flygplan i närheten av Gori. Det är närmare 30 kilometer från gränsen till Sydossetien som Ryssland – enligt fredsavtal - lovat att hålla sig inom. Men Ryssland säger att det inte är sant.

– Detta är den senaste mediaprovokationen av Georgien. Målet är att destabilisera situationen i regionen, sa Alexander Drobijechevskij, ryska försvarsdepartementets talesman.

– Den flög över området mellan byarna Khurvaleti och Tsitelubani, sa Shota Utiashvili, som är talesman för det georgiska inrikesdepartementet.

– Vi tror att den övervakar området där Baku-Supsa oljeledningen ligger, fortsatte han.

Det georgiska inrikesministeriet visade också upp – det som enligt dem – var vrakdelarna till planet. Det uppges ha varit en meter långt och upp till en och en halv meter brett. De påstod också att det var ett spaningsplan med möjlighet att ta bilder. De presenterade dock inga andra bevis, enligt BBC.

Skrivet av: