Ryssland borta vid midnatt

- 08/10/2008, 15:24 -

Enligt den ryske presidenten ska reträtten från Georgien vara fullbordad vid midnatt.

Ryska trupper gav sig på onsdagen av från baser i västra Georgien. Rysslands president Medvedev sade att reträtten ska vara klar till midnatt.

Soldater lämnade på onsdagen en bas i västra Georgien och gick över gränsen in i utbrytarregionen Abchazien, rapporterade en Reutersfotograf från platsen.

Fotografen följde kolonnen med 50-60 militärfordon då den rullade ut från basen vid Urta nära staden Zugdidi och passerade floden Inguri.

Ett tiotal ryska pansarfordon sågs också lämna en viktig postering vid Karaleti i buffertzonen utanför den andra georgiska utbrytarregionen Sydossetien. Fordonen körde norrut mot den de facto-gräns som löper mellan Sydossetien och oomstritt georgiskt område.

I Evian i Frankrike lovade den ryske presidenten Dmitrij Medvedev att trupphemtagningen från buffertzonerna i Georgien ska vara klar vid midnatt natten till torsdagen.

Medvedev gav sitt löfte i ett tal vid en konferens i den franska staden. Han kritiserade USA:s agerande i konflikten i Georgien men sade att EU hade visat sig vara en pragmatisk och ansvarstagande partner i krisen.

Presidenten efterlyste också en ny säkerhetspakt i Europa som förbjuder våld och klargör att inget land kan ha monopol på att svara för kontinentens säkerhet.

TT//Anas González Cruz

Skrivet av: