Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Militären i insats mot skolan

Nyheter | 23/09/2008 15:50

Räddningshelikoptrar cirkulerar ovanför skolan. En har skickats till sjukhus.

Så fort nyheten om skolmassakern i Kauhajoki läckte ut gick storlarmet. Det finska försvaret skickade pansarfordon och militär till platsen. Räddningshelikoptrar flög direkt till skolan. Även helikoptrar med intensivvårdsgrupper från Universitetssjukhust i Tammerfors fanns i beredskap. Men ingen helikopter skickades från sjukhuset, då antalet personer i behov av medicinsk vård var färre än man trodde från början.

Stämningen bland de evakuerade eleverna är väldigt dämpad. Människor står i klungor och gråter. Ingen vill prata med journalisterna bekräftar Hufvudstadsbladets reporter Nina Dahlbäck:

– Hela centrum är avspärrat. Folk tar sina barn ur skolorna. Här är ett massivt pådrag, med räddningshelikoptrar som smattrar ovanför, säger Dahlbäck som precis anlänt till Kauhajoki.

Rektorn Tapio Varmola fanns i samma byggnad som där skotten avlossades. Han säger att elever skrev tentamen i rummet där gärningsmannen började skjuta. Varmola har svårt att förstå hur det här kunde hända:

– Det är skrämmande. Viktigast just nu är att tänka på anhöriga till de döda.

Än så länge har endast en person skickats till centralsjukhuset i Seinäjoki, och tillståndet för patienten är i dagsläget stabilt, skriver Hufvudstadsbladet.

Skrivet av: