Familjen berättar om tisdagen

Matti Saaris familj samlades för en bönestund.


Matti Saaris familj träffade sonen sista gången helgen innan skolskjutningen i Kauhajoki.

Under tisdagen kom upplysningar om skolskjutningen i Kauhajoki. Matti Saaris kusin ska då ha letat information om händelsen på internet och funnit bilderna och videoklippen som Saari lagt ut på internet.

– Jag körde direkt till Mattis föräldrahem. Hans föräldrar hade redan fått lite nys om saken. Jag vet inte hur, säger mammans bror till Iltalehti.

Lokalpolisen ska ha funnits vid familjens sida som stöd. Vid tretiden kom uppgifter om att Matti Saari fördes till sjukhuset i Tammerfors. Resan från föräldrahemmet i Pyhäjärvi till sjukhuset i Tammerfors är 450 kilometer.

–Vi kunde inte låte dem åka iväg så chockade. Familjens närstående väntade och bad, men förgäves berättar Saaris morbror till Iltalehti.

Strax efter fem kom samtalet om att Matti Saari dött.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

AI kliver in i Instagram och Facebook

"Sträck på dig" – förhandla med banken

Bara sex procent av bolånetagarna bytte bank under 2023. Det borde vara fler, anser Finansinspektionen. Vi ser att det lönar sig och vara aktiv att försöka förhandla sin bolåneränta och även flytta sina sparpengar till en annan bank, säger konsumentskyddsekonomen Moa Langemark.

Två borgmästarkandidater mördade – på samma dag

Mexiko skakas av en våg av politiskt våld inför valen i juni. Under fredagen mördades två borgmästarkandidater – en i nordost och en annan i söder, enligt myndigheterna.

Vimmerby: Polisen rapporterar om rattfylleri

1 timme sedan
"En person blir misstänkt för rattfylleri efter kontroll.", skriver polisen på sin hemsida.

Bollebygd: Polisen rapporterar om knivlagen

1 timme sedan
"Stationsvägen, Bollebygd centrum", skriver polisen på sin hemsida.

Kanarieöarna kokar – protesterar mot massturism

1 timme sedan
Missnöjet sjuder i semesterparadiset. Vissa hungerstrejkar. Tusentals andra kommer att delta i protester på Kanarieöarna – där lokalbefolkningen har fått nog av ohållbar massturism.