Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Skottlossning på finsk skola

Nyheter | 23/09/2008 10:54

Våldsam skottlossning i finsk skola.

Skott har avlossats i en yrkesskola i finska Kauhajoki. Enligt polisen kan flera elever ha dött.

Iltasanomat uppger att en elev i 20-års åldern är gärningsman. Skottlossningen ska ha börjat klockan elva lokal tid. Polisen evakuerar just nu elever och personal från skolan. Man har ännu inte gripit gärningsmannen, uppger Iltasanomat. Han sägs befinna sig i en av skolbyggnaderna. Tidningen uppger att det eventuellt kan finnas ett klipp med gärningsmannen på You Tube där han varnar för dådet.

Skjutandet ska ha pågått i ungefär en halvtimme och flera skott har avlossats.

– Det är en man klädd i svart med pistol, säger ett vittne inne i skolbyggnaden till tidningen.

– Situationen här är allvarlig. Det är ett stort vapen som används, säger brandchefen Ahti Yli-Mannila som befinner sig på plats. Den finska beredskapsenheten är på väg till området med helikopter.

En kvinnlig elev ska ha skickat ett sms till sin pojkvän. I sms:et står att elever träffats av kulor, uppger Iltalehti.

– Min flickvän hade varit i olika klassrum, men nu är hon i säkerhet, säger pojkvännen till tidningen.

Enligt Iltalehti har en kvinnlig elev förts bort med ambulans. Tidningen uppger att det även kommer rök ur skolbyggnaden.

Klockan 13:00, finsk tid, kommer polisen att hålla presskonferens i Kauhajoki. Finska rikspolisen arbetar med fallet.

Gärningsmannen ska ha lokaliserats då han har skjutit mot polisen, uppger Iltalehti. Gärningsmannen ska befinna sig i ett av klasrummen i skolan. Enligt Iltaleht är polisen orolig över att det finns en bomb i skolan. CNN rapporterar att gärningsmannen nu är död, men inga uppgifter är bekräftade.

Texten uppdateras fortlöpande.

Skrivet av: