Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Thailands regering skjuter upp nyvalet

- 12/05/2010, 16:22 -

David Longstreath/AP/Scanpix

Allt mer spänt läge mellan rödskjortor och regering.

BANGKOK. Den senaste veckan har allt pekat på att oroligheterna i Thailand lagt sig sedan de oppositionella rödskjortorna och regeringen enats om nyval i november i år.

Men nu vänder vinden och läget blir återigen spänt sedan regeringen avbrutit förhandlingarna med rödskjortorna och skjutit upp nyvalet utan att sätta ett nytt datum.

Premiärminister Abhisit Vejjajivas närmaste medarbetare Korbsak Sabhavasu säger att nyvalet är uppskjutet men att den så kallade försoningsprocessen fortfarande pågår.

Samtidigt hotade han i går med att stoppa tillgången till el, telefon, mat och vatten för demonstranterna i centrala Bangkok. Ett beslut som dock aldrig verkställdes eftersom det ansågs drabba de boende i området hårdare än det påverkar demonstranterna, skriver ABC News.

Och samtidigt skärper också demonstranterna tonen.

– Vi är beredda att dö här om det är vad som krävs. Hot kommer inte att fungera, säger Nattawut Saikua, en av protestledarna, enligt ABC News.